Dimitrovamariana's Blog

ОГЪН И ЛЕД

За семейството, подаръците и глезлите

Posted by Mari-ana на октомври 11, 2009

Събота сутринта, с очакване за дъжд отиваме в полите на Западна Стара планина. Аз обаче, не вярвам на синоптиците и през цялото време повтарях, че слънцето дето грее ще грее целият ден. 🙂 Всъщност не отиваме много далеч. Целта ни е Конна база „Кремиковци“.
Май досега не се е случвало да ви разкажа за семейната ни приятелка Ирена и двете ú дъщери – Моника и Саня. Познаваме се от 13 години – децата ни запознаха. Сближихме се и постепенно се превърнахме в едно семейство. Заедно отгледахме нашите прекрасни  синове и дъщери. От около 6 години за рождения ден Саня (по-малката) получава подарък от нас  – уроци по езда. До поминалата година ходеше в конна база „Хан Аспарух“. Миналата пропуснахме, защото си счупи крака, но тази получи не само поредния урок, но и разходка в гората. 😉
Докато тя се забавляваше яздейки кротката Саманта, ние разгледахме базата, конете, наслаждавахме се на природата и разбира се, направихме много снимки. Хранихме, докосвахме кончетата и понитата, наблюдавахме с любопитство всичко около нас. Забелязахме, че в базата имаше предимно деца, които се грижиха за конете. И го правели не срещу заплащане, а защото им харесва, интересно им е. И си вършеха работата много старателно.
Саня трябваше да покаже уменията си на Янислав, инструктора ú, преди разходката и да научи нови неща. Спряваше се блестящо и често чувахме „Браво“ от Яни. А после ни помахаха за довиждане и се отправиха към гората.
Когато се върна… ходеше странно. 😉 И разказваше с леко пренебрежение,  в което обаче, се долавяше голямо задоволство: „А тази лигла не обича да ходи по камъни и пясък, само по трева. И като видеше такова място се завираше в трънаците само и само да стъпва по меко. Цялата съм изподрана.“ „Коя лигла, мила?“ „Как коя – Саманта! Ше ми се прави на принцеса! Ама с мен не е лесно да се излезе на глава. Като хукна по един камънак, щото не намери трева, се наложи да я усмирявам. Но се справих, разбира се.“  🙂 С Ирена се споглеждаме и избухваме в смях. Нашата глезена принцеса Саня си беше намерила майстора – глезената Саманта, с която е трябвало да работят в  екип. 😀 Като я слушахме останахме с усещането, че именно сходствата в характера им са ги накарали да се харесат и разходката е била невероятно изживяване. 🙂
Но стига съм говорила. Вижте сами това красиво място и конете и ако пожелаете може и вие да го посетите. 😀

Снимки: Димитър Димитров и Мариана Димитрова

Advertisements

8 Коментари to “За семейството, подаръците и глезлите”

 1. Жени said

  Чудесни коне! Ама твоят приятел е най-готин 😉

 2. Mari-ana said

  Нали! 😀

 3. deni4ero said

  Страхотно изживяване! Нещо, психоложки подбор направи ли му на милото конче? Посъветва ли го как, кое, що? Страхотно е кончето!

 4. Mari-ana said

  Дени, ама ти да не мислиш, че всеки път това ми е в главата – психопрофили. 😛 В такива моменти предпочитам просто да се наслаждавам на преживяването. 😀

 5. vilford said

  На кончето се дават бучки захар и то само си казва психопрофила. 😀

  Maриана, прави ми впечатление, че във вашата рода си правите страхотни подаръци – нови преживявания, вместо предмети. Страхотна инициатива!!!

 6. Mari-ana said

  Така е, Вили. 😀 Нови, интересни и вълнуващи преживявания са предпочитан подарък от нас. Аз въведох тази традиция още преди години, когато осъзнах, че в моите спомени от детството такива моменти се брояха на пръсти. Исках децата ми и ние да имаме много щастливи мигове заедно. В скоро време има да се получава още един такъв подарък за рожден ден – пейнтбол. 😉 Смятам да взема дейно участие в него и да стрелям без пропуск до победа. :mrgreen:

 7. вили said

  Харесва ми тази инициатива. И смятам да я препиша и да въведа нови правила за подаръците! 😉

 8. Mari-ana said

  Пожелавам ти Вили, да изживеете много вълнуващи и интересни подаръци. 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: